Phishing en malware e-mails

Phishing is de verzamelnaam voor alle digitale activiteiten waarmee criminelen u proberen persoonlijke informatie te ontfutselen. Met deze informatie kan fraude met internetbankieren, pinpassen, creditcards of uw identiteit worden gepleegd.

Malware is kwadaardige software, dat tegenwoordig steeds vaker via bijlagen en links per e-mail wordt verspreid.

Bekijk hieronder aantal recente voorbeelden van phishing en malware e-mails.

KPN waarschuwt voor nepmailtjes

donderdag, 27 maart 2014 16:59

KPN waarschuwt computergebruikers om attachments in e-mails die van het telecombedrijf lijken te komen niet te openen. Dat liet KPN donderdag weten.

Lees meer

Valse e-mail Rabobank: 'rekening geblokkeerd'

maandag, 24 maart 2014 16:37

De redactie van Opgelicht?! ontvangt meldingen over een valse e-mail, verstuurd uit naam van de Rabobank. De titel van de mail luidt: 'Uw rekening is tijdelijk uit voorzorg geblokkeerd'.

Lees meer

Valse e-mail American Express: 'betaalfunctie geblokkeerd'

woensdag, 19 maart 2014 16:54

Er is een valse e-mail in omloop, die wordt verzonden uit naam van American Express. In de mail wordt geschreven dat wegens een storing data verloren is gegaan. Daarom is uw creditcard geblokkeerd. U wordt gevraagd uw gegevens te verifiŽren. Ga hier...

Lees meer

Valse mail: 'Ziggo - Bevestiging WifiSpots'

dinsdag, 18 maart 2014 14:31

Er is een valse mail van Ziggo in omloop, waarin gevraagd wordt een kopie identiteitsbewijs en bankpas te mailen. Het bericht oogt professioneel, maar is verstuurd door oplichters.

Lees meer

Valse e-mail: 'over op IBAN'

dinsdag, 18 maart 2014 11:21

Oplichters blijven de overgang op IBAN gebruiken in phishing e-mails. Deze week is een mail opgedoken, waarin staat dat u gratis een nieuwe bankpas aan kunt vragen met daarop het nieuwe IBAN rekeningnummer.

Lees meer

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de Opgelicht?! nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle zaken rondom oplichting.